X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Astăzi se va întruni comisia pentru selectarea guvernatorului BNM

6 oct. 2015,, 09:00   Economie
2834 0

Foto: noi.md

Reprezentanții fracțiunilor parlamentare, ai mediului academic și din domeniul bancar, experți independenți și reprezentanți ai societății civile vor desemna criteriile de selectare și termenele de înaintare a cererilor.

Prima ședință a comisiei de organizare a concursului public privind selecta candidaților la funcția de guvernator al BNM, va avea loc marți.

Spicherul Andrian Candu a dispus la 2 octombrie formarea respectivei comisii. Aceasta a fost instituită pentru a fi asigurată transparența procesului de selectare și a condițiilor egale pentru toți aspiranții la funcţie. Criteriile de bază în cadrul selectării vor fi calitățile profesionale și onestitatea candidaților.

Din comisie fac parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, ai mediului academic, din domeniul bancar, experți independenți și reprezentanți ai societății civile, La prima ședință vor fi stabilite criteriile de selectare și data pînă la care candidații vor putea depune cererile de participare la concurs.

Guvernatorul Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, și adjunctul său, Marin Moloșag, și-au dat demisia la 21 septembrie. Motivul acestui pas, potrivit lui Drăguțanu, a fost presiunea politică. În prezent, ambii administratori continuă să-și exercite atribuțiile pînă la desemnarea unei noi conduceri a BNM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?