Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Expert: Important este ca protestatarii să nu înţeleagă pentru ce luptă cu adevărat

5 oct. 2015,, 16:00   Politică
5942 15
Эксперт: главное - не дать манифестантам задуматься, за что они борются
Foto: noi.md
„Scopul principal al liderilor revoluţiei moldoveneşti este să nu permită protestatarilor să înţeleagă pentru ce anume ei luptă în pieţele şi străzile Chişinăului”, consideră politologul Vitalie Andrievschi.

El a menţionat, comentînd pe reţelele de socializare manifestaţiile din ultima lună, că liderii protestelor pot fi comparaţi cu „un Moise colectiv, care îi poartă fără un scop anume pe moldoveni prin Chişinău”.

Andrievschi a amintit că liderii Platformei „DA” în weekend şi-au dus susţinătorii la Parlamentul Moldovei, ştiind că în afară de deputaţii socialişti nu vor găsi pe nimeni.

"Ei l-au huiduit pe Dodon, care a ieşit pe treptele Parlamentului, probabil, în speranţa că va fi declarat lider al tuturor protestatarilor, apoi au revenit în piaţă. Discursurile liderilor deja nu mai provocau bucurie deosebită. Atunci a apărut ideea de a-i duce la oficiul lui Plahotniuc. Au revenit obosiţi şi mulţumiţi. Este clar de ce obosiţi, dar de ce mulţumiţi? Acum a apărut o altă dilemă – unde să-i ducă data viitoare", a spus el.

Andrievschi consideră că nici liderii PSRM şi PN nu şi-au lăsat în pace susţinătorii.

"Mai întîi i-au pus să instaleze corturi pe bulevardul Ştefan cel Mare, în semn de protest împotriva preşedintelui. Peste o zi corturile au fost retrase. Poate au devenit mai blînzi faţă de preşedinte sau poate nu au inventat cu ce să mai ocupe poporul", a scris politologul.

El se întreabă "ce scopuri urmăresc Năstase, Usatîi, Dodon şi cît vor mai purta oamenii prin Chişinău?".

În opinia expertului a venit timpul să se aşeze la o masă rotundă naţională şi să se înţeleagă ce facem mai departe şi cum prin eforturi comune poate fi construită o Moldovă nouă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?