X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ziua Vinului: Asconi a fost declarată cea mai bună companie vinicolă a anului (FOTO)

5 oct. 2015,, 12:15   Business
6825 2
День вина: Asconi признана лучшей винодельческой компанией года (ФОТО)
Foto: noi.md
Compania „Asconi” a fost declarată cea mai bună companie vinicolă a anului. De Ziua Națională a Vinului, prim-ministrul Valeriu Streleț a sosit în satul Puhoi, raionul Ialoveni, la ceremonia oficială, în cadrul căreia a înmînat un premiu directorului Întreprinderii, Anatol Sîrbu, relatează NOI.md.

Valeriu Streleț a specificat că „Asconi duce faima țării noastre în străinătate, creînd imaginea unei țări cu tradiții vinicole bogate”. „Imediat ce am ajuns pe teritoriul întreprinderii, am simțit mirosul specific al Moldovei. Este incorect că noi nu întotdeauna prețuim ceea ce avem acasă. Îmnînarea premiului reprezintă susținerea celor care trăiesc cultura vinului și au reușit, în pofida dificultăților, a embargoului introdus, să organizeze exportul în peste 10 țări”, a adăugat prim-ministrul.

În afară de premier, cu mesaj de felicitare la adresa Companiei „Asconi” au venit și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ion Sula, și ambasadorul SUA în RM, James D. Pettit. Ei au menționat aportul semnificativ al întreprinderii la dezvoltarea industriei vinicole din țara noastră.

La finalul părții solemne conducerea Companiei „Asconi” a organizat o excursie pentru oaspeți. Ei au urmărit procesul de producere, începînd cu tescuirea strugurilor și terminînd cu linia de ambalare a sticlelor cu vin. Ulterior oaspeții au fost invitați în sală, unde au degustat cea mai bună producție a întreprinderii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?