X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Turiştii, trataţi regeşte de Ziua Vinului (VIDEO)

3 oct. 2015,, 14:30   Societate
4244 0

Владельцы пансионатов в Старом Оргееве основательно подготовились ко Дню вина
Foto: publika.md

Mâine se dă startul uneia dintre cele mai aşteptate sărbători pentru pasionaţii de licoarea lui Bachus. Poprietarii hotelurilor, pensiunilor și vinăriilor din țară se întrec în oferte pentru Ziua Naţională a Vinului. Agropensiunile de la Complexul Orheiul Vechi au pregătit pentru turiști degustări de vinuri, mâncăruri tradiţionale, dar și cazare la cel mai înalt nivel. Ei promit surprize pentru străinii care ne vor vizita țara în aceste zile.

Domnica Doncilă este proprietara unei pensiuni din satul Butuceni, raionul Orhei. Cei care îi vor păşi pragul vor fi serviţi cu bucate din produse ecologice.

"Facem copturi, îi servim cu ceai. Avem produsele noastre, nu cumpărăm nimic", a spus femeia.

De Ziua Vinului, în cele mai multe pensiuni, micul dejun va fi gratuit, iar prânzul va costa 200 de lei, cu 50 de lei mai puțin decât în zilele obișnuite.

Și cazarea în camerele amenajate în stil tradiționale este gratuită. De exemplu, această odaie a fost deja rezervată de un turist din Franța.

Unii turiștii care au ajuns mai devreme la destinație sunt încântaţi de oferte.

"Ne plac foarte mult satele Moldovei și mâncarea. Totul este organic, natural. Este ceea ce mai rar întâlnim în America, țara din care venim", a spus un turist.

Şi cei care se vor caza în hotelurile din Capitală vor avea parte de cine tradiţionale şi degustări de vinuri, însă pe bani.

"Din septembrie, noi am majorat prețurile cu 20-30 de euro, pentru o cameră. Pe data de 3 și 4 noi am pregătit un meniu special de la bucătarul șef și degustarea vinurilor a celor mai bune case de vinuri din Moldova", a declarat managerul de vânzări al unui hotel din Chișinău, Eugen Leviţchi.

Iar unele vinării din țară au pregătit oferte generoase pentru turiști.

"Suntem gata să primim aproximativ o mie de persoane la noi, oferindu-le gratuit excursii, degustare a două vinuri. Vizitatorii au posibilitatea să cumpere vin cu reducere, oferte speciale la mâncare", a spus directorul de marketing al unei companii vinicole, Sorin Bălănel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?