Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Moldova va avea loc un campionat de arte marţiale, la care vor participa 800 de luptători

1 oct. 2015,, 17:00   Sport
3917 1
В Молдове пройдет фестиваль единоборств, в котором примут участие 800 бойцов
Foto: infotag.md
Campionatul Mondial de Arte Marţiale Mixte va avea loc pentru prima dată în Moldova în perioada 18-22 noiembrie. La campionat vor participa 800 de luptători din 14 ţări.

Potrivit reprezentantului Federaţiei Mondiale de Arte Marţiale Mixte (MMA), Victor Popescu, campionatul urma a fi desfăşurat în Ucraina, dar, din cauza situaţiei dificile, dreptul de a găzdui competiţia a revenit Moldovei.

"Sîntem extrem de bucuroşi că avem asemenea oportunitate şi cu entuziasm am purces la organizarea campionatului. Acesta diferă prin faptul că în cadrul evenimentului de patru zile va avea loc şi Campionatul European de Jiu-Jitsu, precum şi evoluţii demonstrative ale luptătorilor mondiali cunoscuţi. Aşteptăm echipa de sportivi ceceni din cluburile "Ахмат" şi "Беркут", sportivi din Daghestan, precum şi echipa numeroasă (49 luptători) din Italia. Toate competiţiile vor avea loc pe arena Manejului de Atletică Uşoară", a menţionat el, specificînd că spectatorii vor avea ocazia să vadă cele mai diverse tipuri de arte marţiale: de la karate, jiu-jitsu, sambo de luptă pînă la kickboxing.

"Pe lîngă sportivi adulţi, aşteptăm şi sosirea copiilor atleţi. Din acest motiv, s-a decis desfăşurarea competiţiilor în format de festival. Adică o combinaţie din evenimente sportive stricte cu elemente de show. Astfel, a fost planificat MMA freestyle. Acesta este o prezentare de către un maestru în sport a celor mai bune mişcări din arsenalul său", a spus el.

Preşedintele Federaţiei de Muay Thai şi Kickboxing din RM, preşedintele Fondului internaţional de asistenţă pentru veterani şi invalizi ai sportului IFAVIS, Valeriu Zabolotnîi, a spus că "competiţia planificată de Victor Popescu în actualele circumstanţe economice din Moldova este un act de eroism".

"Dar asemenea festivaluri trebuie organizate dintr-o serie de cauze. Noi trebuie să salvăm tinerii noştri de narcomanie, alte vicii, să-i atragem în sport. Asemenea competiţii trebuie să promoveze modul de viaţă sănătos. Şi al treilea moment important este imaginea Moldovei. La asemenea competiţii răsună imnul ţării, sportivii cîştigă, se întîlnesc veterani ai sportului, profesioniştii îşi demonstrează măiestria. Îndemn părinţii să-și înscrie copiii la diferite secţii de sport. Doar modul de viaţă sănătos poate ajuta copilul să se dezvolte", este convins Zabolotnîi.

Preşedintele clubului de sambo "Alfa", Andrei Andreas, a menţionat că festivalul de la Chişinău este organizat şi cu scopul de a demonstra că artele marţiale mixte nu sînt doar lupte, dar şi o posibilitate de perfecţionare fizică şi spirituală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?