Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Declarație: Unele grupuri de interes vor să se răzbune pe CNI

30 sep. 2015,, 13:32   Politică
3672 2

Declarație: Unele grupuri de interes vor să se răzbune pe CNI
Foto: cuvintul.md

Vicedirectorul Comisiei Naționale de Integritate, Victor Strătilă, susține că proiectul de lege care prevede desființarea instituției și crearea alteia în loc va însemna un pas înapoi în lupta cu corupția. Potrivit lui, în spatele acestei inițiative stau politicieni și persoane publice deranjate de controalele efectuate de Comisie, notează NOI.md.

Funcționarul afirmă că activitatea CNI a fost sabotată de mai mulți demnitari suspectați de comiterea conflictului de interese sau de tăinuirea averii.

„Activitatea CNI a atras după sine și răzbunarea anumitor persoane care nu doreau ca Comisia să activeze. De exemplu, cînd am depistat conflict de interese în privința secretarului general adjunct al Guvernului, problema sediului Comisiei a decăzut. Cînd am depistat conflict de interese în cazul ministrului Finanțelor, iarăși, ca o răzbunare, două luni de zile noi nu am putut activa”, a precizat Strătilă.

În opinia vicedirectorului CNI, scopul proiectului privind reformarea CNI este să blocheze lupta cu corupția. Mai mult, funcționarul afirmă că formarea unei noi structuri în care toată puterea va fi concentrată în mîinile președintelui va duce la instaurarea dictaturii și la o lipsă de transparență.

„Aceste persoane corupte, care promovează proiectul de lege, au înțeles că nu te poți înțelege cu un colegiu, nu poți subjuga voința de a adopta acte de constatare corecte, nesupuse anumitor influențe, și au decis că e mai bine să facă un centru în care misiunea de adoptare a deciziilor îi revine unei singure persoane”, a explicat Victor Strătilă.

Funcționarul neagă faptul că eficiența Comisiei Naționale de Integritate este scăzută, așa cum afirmă unii experți. Potrivit lui, de la înființarea Comisiei și pînă în prezent, dosarele expediate Procuraturii Generale au crescut de patru ori, iar cele expediate CNA-ului, de șapte ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?