X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Summit UE: Restabilirea controlului frontierelor exterioare, urgența UE (Tusk)

23 sep. 2015,, 22:00   Externe
3300 0

Foto: unian.net

Problema 'cea mai urgentă' pe care trebuie să o rezolve Uniunea Europeană este 'să recâștige controlul frontierelor exterioare', a declarat miercuri președintele Consiliului European, Donald Tusk, înaintea summitului extraordinar al Uniunii Europene, care va începe în cursul serii la Bruxelles, transmit AFP și DPA. 'Chestiunea cea mai urgentă pe care trebuie să ne-o punem în această seară este cum să recâștigăm controlul frontierelor noastre exterioare, altfel nu are sens să vorbim despre o politică comună în materie de migrație', a subliniat Tusk.

Conflictele care dau naștere valului de refugiați, mai ales din Siria, 'nu vor înceta în curând', a mai spus președintele Consiliului European, avertizând că 'aceasta înseamnă că vorbim de milioane de refugiați potențiali, nu de mii'.

'Partenerii noștri au nevoie de ajutor', a continuat Donald Tusk, referindu-se la statele vecine Siriei, precum Turcia, Liban și Iordania, confruntate cu afluxuri masive de refugiați. El a precizat că va propune la summit 'măsuri pe termen scurt', incluzând ajutoare pentru Turcia și pentru agențiile umanitare care acționează în taberele de refugiați.

'Astăzi, trebuie să pregătim un plan concret', a subliniat Tusk, reafirmându-și apelul către statele membre să înceteze criticile reciproce.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?