Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Examinarea proiectului scandalos despre parcarea subterană din Parcul „Valea Morilor” a fost amînată (VIDEO)

23 sep. 2015,, 09:00   Capitala
3345 1
Foto: bihon.ro
Marți, 22 septembrie, de pe agenda Comisiei buget, economie, finanţe, patrimoniu public local, agricultură şi problemele suburbiilor a Consiliului municipal Chișinău a fost exclusă a doua dată chestiunea privind realizarea pe bază de parteneriat privat și de stat a proiectului investițional pentru construcția și exploatarea parcării subterane în Parcul „Valea Morilor”, comunică NOI.md.

La ședința de ieri a acestei comisii consilierul municipal din Fracțiunea PCRM și a celor fără de partid Ghenadie Botnaru a amintit că la ședința precedentă s-a votat pentru ca această chestiune să fie examinată inițial de Comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare. Ea însă a apărut pe agenda de lucru fără avizul comisiei de profil.

Or, în spatele formulării zgîrcite a agendei de lucru se ascunde proiectul construcției parcării pentru automobilele de serviciu ale Ambasadei SUA, Misiunii OSCE și Delegației UE în Moldova, care în curînd urmează să treacă în același sediu la adresa str. Mateevici nr.75.

Ghenadie Botnaru a fost susținut de colegul de comisie din partea fracțiunii socialiștilor, referindu-se la informația arhitectului principal interimar al Chișinăului, Ivan Carpov, care în nota informativă le-a amintit consilierilor că această chestiune este reglementată de trei legi: privind terenurile proprietate publică și delimitarea lor, cu privire la spațiile verzi ale localităților urbane și rurale, privind fondul ariilor naturale protejate de stat. În opinia lui, ar fi mai bine să se pronunțe la început consilierii din Comisia juridică și Comisia construcții și după ei – cei din Comisia buget.

Consilierii au fost de acord să aștepte avizul Comisiei construcții. NOI.md va urmări evoluția evenimentelor referitoare la acest proiect.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?