Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Streleț a inspectat hidrocentrala de Costești-Stînca și terenurile agricole din raionul Rîșcani (FOTO)

21 sep. 2015,, 08:45   Societate
3869 0

Foto: moldpres.md

În cadrul vizitei de lucru în raionul Rîșcani, Prim-ministrul Valeriu Streleț s-a familiarizat sîmbătă cu situația de pe terenurile agricole din satul Şaptebani, unde este în plină desfășurare recoltarea culturilor de toamnă, dar și cu condițiile de păstrare a producției cerealiere la depozitul din localitate, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Potrivit directorului întreprinderii agricole Stîncăuţi SRL, Alexandru Irimciuc, recolta din acest an va fi mai mică, din cauza secetei. Fermierul estimează că, de pe suprafața totală de 2 500 de hectare de pămînt agricol, aflat în proprietatea gospodăriei agricole, în acest an va obține doar 50% de producție de floarea soarelui, circa 30% de soia și 25% de sfeclă, comparativ cu anul 2014.

Valeriu Streleț a menționat că este la curent cu problemele agricultorilor, deoarece are o experiență în domeniu și, deja în calitate de Premier, acordă o atenție sporită acestei ramuri importante a economiei naționale. Șeful Cabinetului de miniștri a discutat cu angajații întreprinderii agricole și a promis susținere din partea Guvernului. „Statul își va onora obligațiunile față de agricultori și va depune tot efortul pentru a susține plenar producătorii autohtoni”, a declarat Valeriu Streleț.

Tot sîmbătă, Premierul a vizitat întreprinderile de stat Nodul Hidrotehnic și Nodul Hidroenergetic din Costești. Valeriu Streleț a fost informat despre situația actuală pe barajul Costești-Stînca, unde în lac se atestă un nivel scăzut al apei. Cota constituie 82 de metri, față de cota stabilă de 88 metri. Victor Istrati, administrator la Întreprinderea de Stat „Nodul Hidroenergetic Costești”, a precizat că nivelul scăzut al apei din lacul de acumulare Costești-Stînca a cauzat și stoparea hidrocentralei pe un termen nedeterminat.

Valeriu Streleț a cerut să fie asigurată monitorizarea riguroasă a situației, pentru a nu admite situații critice cu consecințe nefaste pentru populație, precum și să fie informat cu regularitate despre modificările survenite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?