X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Donald Tusk: Traficanții de imigranți sunt 'criminali'

9 sep. 2015,, 05:00   Externe
3560 2

Foto: itar-tass.com

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a calificat marți, la Ierusalim, pe traficanții de imigranți drept 'criminali', apelând la oprirea acestui trafic care a făcut mii de morți de la începutul anului, relatează AFP. "Trebuie să ne concentrăm pe lupta împotriva traficului de ființe umane și a traficanților", precum și asupra operațiunilor "pentru a salva viața oamenilor", a declarat Tusk înaintea unei întrevederi cu președintele israelian Reuven Rivlin.

Potrivit ultimelor cifre ale ONU, peste 380.000 de imigranți și refugiați au ajuns în Europa prin Mediterana din ianuarie, iar 2.850 sunt morți sau dați dispăruți.

"De fapt, putem vorbi astăzi de criminali, deoarece ei sunt direct vinovați de moartea a mii de persoane", a adăugat el, subliniind că lupta împotriva acestor traficanți "este cel mai important lucru în acest moment".

În opinia sa, trebuie de asemenea "vorbit de contextul general" al acestei crize "dramatice". "Este vorba de economie, este vorba de securitate, nu doar de securitate frontierelor europene, ci și de situația din unele țări din regiunea dvs.", a mai declarat Tusk. Criza a dezvăluit de asemenea "fenomene sociale, precum xenofobia", a subliniat Tusk, în contextul în care venirea miilor de imigranți, în majoritate fugiți de războiul sângeros din Siria, a stârnit reacții violente în unele țări europene. Duminică, președintele Consiliului European a declarat că este vorba de "începutul unui adevărat exod, ceea ce înseamnă că ne vom confrunta cu această problemă mulți ani de acum înainte".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?