Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Află cu câte ore înainte de somn trebuie să mănânci

3 sep. 2015,, 13:45   Societate
2830 0
Врачи: прием пищи перед сном приводит к проблемам с пищеварением
Foto: features.ru
Aproape 80% dintre pacienţii cu probleme digestive obişnuiesc să mănânce înainte de somn. Sunt constatările medicilor gastroenterologi, care avertizează că acest regim alimentar favorizează apariţia ulcerului şi a depresiei.

Potrivit specialiştilor, mesele după ora 19:00 perturbează funcţiile organelor interne. Cel mai mult sunt afectate pancreasul şi stomacul.

"Stomacul nu reuşeşte să prelucreze alimentele consumate cu o oră sau două înainte de somn şi atunci acestea rămân în duoden. În acest caz, se va elimina o mare cantitate de fiere care se va afla în stomac până dimineaţa. Asta duce la erozia mucoasei stomacului, iar pe termen de lung - la ulcer", a explicat medicul gastrolog Victoria Babiţchi.

Medicii spun că mâncarea trebuie consumată cu cinci ore înainte de somn. Regula nu este valabilă în cazul persoanelor care suferă de ulcer sau care nu au reuşit să se alimenteze suficient în timpul zilei.

Înainte de somn puteţi consuma doar produse cu puţine calorii. Nutriţioniştii recomandă brânza dulce, iaurtul şi ceaiul din romaniţă cu miere.

Unii oameni recunosc că obişnuiesc să mănânce pe săturate după ora 20:00. Ei spun că programul de muncă nu le permite să respecte un regim sănătos.

Alţii au renunţat de nevoie la mesele înainte de somn.

Potrivit statisticelor, peste 331.000 de moldoveni suferă de boli digestive.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?