X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cosovan: Din ’92 încoace Tiraspolul ne provoacă, iar noi nu reacționăm

2 sep. 2015,, 11:50   Politică
3520 4

Cosovan: Din ’92 încoace Tiraspolul ne provoacă, iar noi nu reacționăm
Foto: flux.md

Fostul viceministru de interne Ghenadie Cosovan este de părere că Tiraspolul încalcă înțelegerile existente între cele două maluri ale Nistrului din cauză că Chișinăul este prea tolerant. Astfel a comentat fostul viceministru incidentul produs ieri la Corjova, unde o echipă de jurnaliști ai postului Publika TV au fost reținuți de structurile de forță de la Tiraspol, notează NOI.md.

„Cea mai mare parte de vină revine Republicii Moldova. Din punctul meu de vedere, conducerea de la Tiraspol deține puterea cu forța, a acaparat organele de drept, terorizează cetățenii. De la ei nu te poți aștepta la nimic în afară de provocări și destabilizarea situației din regiune”, a menționat Cosovan în cadrul emisiunii „Fabrika”.

Fostul viceministru susține că Tiraspolul impune Chișinăul să cedeze, folosind metode de șantaj și amenințare. În opinia acestuia, dezideratul cu privire la reintegrarea țării devine pe zi ce trece tot mai irealizabil, în aceste condiții.

„Din ’92 încoace, cetățenii de bună credință din stînga Nistrului au fost lăsați în voia sorții și ei de unii singuri trebuie să țină piept atacurilor din partea așa-zișilor conducători. Cei de la Tiraspol ne provoacă, iar noi nu reacţionăm. În loc să-i apărăm pe acești cetățeni, noi purtăm tratative și cedăm la toate capitolele. Ei ne impun Cartea Verde – noi ridicăm imediat mîinile în sus. Fabrica de coniacuri nu primește licență timp de o lună – după presiune și șantaj o obțin. Din 1992 încoace, nu am făcut niciun pas spre ameliorarea acestui conflict și reintegrarea a țării”, a explicat Cosovan.

Precizăm că ieri o echipă de jurnaliști care intenționa să reflecte evenimentele legate de începutul noului an şcolar la gimnaziul din satul Corjova a fost reținută de structurile de forță transnistrene. Ulterior, după intervenţia insistentă a delegaţiei moldoveneşti în Comisia Unificată de Control, grupul de jurnalişti a fost eliberat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?