X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Un singur consorțiu de companii internaționale este dispus să investigheze fraudele din sistemul bancar

2 sep. 2015,, 10:43   Economie
3488 2
НБМ получил лишь одно предложение по расследованию дела о хищении из трех проблемных банков
Foto: europeanul.org
Termenul limită de depunere a ofertelor pentru selectarea unui consorțiu de firme care să investigheze fraudele din sistemul bancar moldovenesc a expirat ieri. Potrivit Băncii Naționale, doar un singur consorțiu a participat la concurs în acest interval de timp, informează NOI.md.

Pentru participarea la concurs, BNM a invitat următoarele firme: „Ernst & Young”, „KPMG”, „Kroll” și „PricewaterhouseCoopers”. Pînă la expirarea termenului limită, la BNM a fost depusă o singură ofertă din partea consorțiului format din firmele „Kroll” și „Steptoe & Johnson LLP”. Banca Națională va examina oferta primită și va prezenta rezultatele evaluării ofertei în zilele următoare în ședința Comitetului Național de Stabilitate Financiară, se menționează într-o notă informativă a instituției.

Obiectivul final al acestei investigații este de a furniza BNM-ului un tablou clar cronologic cu privire la persoanele care au controlat tranzacțiile dubioase și au beneficiat de pe urma acestora. Totodată, în cadrul celei de-a doua etape a investigației, companiile selectate urmează să identifice iregularitățile și pierderile suportate, precum și să implementeze o strategie de recuperare a activelor.

În baza informațiilor colectate deja de BNM și a rezultatelor celei de a doua faze de investigație, consorțiul de firme va trebui să inițieze măsuri civile, penale, interguvernamentale, de insolvabilitate (după caz), în coordonare cu BNM, în Republica Moldova și în jurisdicții străine pentru a urmări, reține și recupera activele.

Ana Olaru
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?