Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Declarație: Tiraspolul creează premeditat o atmosferă conflictuală

2 sep. 2015,, 09:52   Politică
5644 4

Declarație: Tiraspolul creează premeditat o atmosferă conflictuală
Foto : wikimapia.org

Biroul pentru reintegrare condamnă acțiunile întreprinse ieri de structurile transnistrene, cînd un grup de jurnaliști moldoveni a fost reținut în timp ce încerca să filmeze un reportaj. Chişinăul califică acest incident drept un nou gest neprietenos din partea Tiraspolului îndreptat spre crearea premeditată a unei atmosfere conflictuale în procesul de reglementare transnistreană, informează NOI.md.

Potrivit autorităților de la Chișinău, Tiraspolul continuă să ignore înţelegerile existente în domeniul libertăţii circulaţiei populaţiei între cele două maluri ale Nistrului, precum şi în domeniul protecției drepturilor omului.

În opinia reprezentanților Biroului pentru reintegrare, trezeşte nedumerire și lipsa unei reacţii adecvate din partea reprezentanţilor Comandamentului Militar Unit al Forţelor de Pacificare, ceea ce constituie o dovadă în plus a existenţei unor neajunsuri serioase în activitatea operaţiei de pacificare.

Precizăm că ieri, în satul Corjova, colaboratorii structurilor de forţă din Transnistria au reţinut un grup de jurnalişti al unui post moldovenesc de televiziune care intenţiona să reflecte evenimentele legate de începutul noului an şcolar la gimnaziul din localitate. În pofida faptului că jurnaliştii dispuneau de acreditarea Comisiei Unificate de Control, aceştia au fost reţinuţi pentru efectuarea unor pretinse acţiuni procesuale. Numai după intervenţia insistentă a delegaţiei moldoveneşti în CUC, grupul de jurnalişti a fost eliberat. Activitatea grupului a fost însă zădărnicită, jurnaliştii fiind nevoiţi să se întoarcă la Chişinău.

Autoritățile de la Chișinău au reiterat că condamnă asemenea acțiuni, pe care le califică drept provocatoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?