Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Transnistria va marca „Ziua Republicii” printr-o paradă militară grandioasă

2 sep. 2015,, 08:55   Societate
2551 1
Приднестровье отметит "День Республики" грандиозным военным парадом
Foto: zapu.org
Transnistria va marca la 2 septembrie „Ziua Republicii” printr-o paradă militară grandioasă, cu participarea subdiviziunilor tuturor trupelor și structurilor de forță ale autoproclamatei RMN, precum și a tehnicii militare.

Potrivit agenției „Infotag”, ieri președintele autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, a apreciat personal repetiția generală a paradei și a ordonat ca, din cauza caniculei, această să înceapă la 9.00, și nu la 10.00, cum s-a preconizat anterior.

Potrivit estimărilor organizatorilor, parada în cauză va fi cea mai mare în istoria de 25 ani a Transnistriei. În afară de 38 echipe de servanți militari, la aceasta vor mai participa și 120 de unități de tehnică militară – tancuri, transportatoare blindate, motociclete, precum și lansatoare de rachete multiple.

În total, timp de două ore, pe piața centrală a Tiraspolului vor defila peste 2,5 mii de militari, printre care coloanele pedestre ale tuturor unităților Ministerului Apărării, MAI, Comitetului Vamal, trupele de menținere a păcii, angajații KGB-lui și Ministerului Justiției, cazacii. Pentru prima oară, la paradă va participa efectivul personal al Comitetului de Urmărire Penală și două echipe de femei militar.

La manifestație va fi prezentă o delegație numeroasă rusă, din care fac parte atît parlamentari și funcționari, cît și artiști și oameni de cultură.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?