Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Noi nu vom protesta alături de platforma „DA”

1 sep. 2015,, 16:02   Politică
5137 12

Dodon: Noi nu vom protesta alături de platforma „DA”
Foto: noi.md

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că acțiunile de protest inițiate de partidul său în toate raioanele țării nu au nicio legătură cu manifestațiile anunțate de Platforma Civică „Demnitate și Adevăr”. Politicianul a precizat pentru NOI.md că obiectivele manifestațiilor inițiate de socialiști și cele ale platformei „DA” sînt diferite.

„Credem că orice proteste care au drept obiectiv înlăturarea oligarhilor și alegerile anticipate sînt binevenite, dar noi niciodată nu vom ieși la proteste alături de cei care pledează pentru intrarea în NATO și unirea cu România, de aceea alături de platforma «DA» noi nu vom protesta. Noi avem agenda noastră. Noi vedem diferit dezvoltarea Republicii Moldova. Nu exclud că la o anumită etapă va trebui să facem front comun, fără lozinci geopolitice, împotriva oligarhilor. Dar atît tip cît ei au lozinci geopolitice, rusofobe, unioniste, nu văd cum acest lucru e posibil”, a explicat Igor Dodon.

Menționăm că astăzi, reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” au specificat că protestul antiguvernamental planificat pentru ziua de 6 septembrie este o acțiune civică și nu urmărește obiective politice.

„Noi sîntem societatea civilă și ne desolidarizăm de toți acei care urmăresc alte scopuri, politice sau de dezbinare a societății, dar și de cei care în anumite perioade au participat împreună cu Plahotniuc la acapararea Republicii Moldova. Nu avem nicio tangență cu aceste persoane, fie că e vorba de Dodon sau Petrenco ”, a menționat unul dintre membrii platformei Valentin Dolganiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?