Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Procuratura a declarat legale acţiunile Consiliului Concurenţei faţă de reţeaua comercială Maximum

1 sep. 2015,, 17:00   Societate
3447 0
Прокуратура признала правомочными действия Совета по конкуренции
Foto: publika.md
Procuratura Chişinău a suspendat dosarul penal în privinţa unor colaboratori ai Consiliului Concurenţei pentru încălcări la desfăşurarea controalelor în oficiul companiei Maxiteh-ST (reţeaua de magazine de electrocasnice Maximum - "I").

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al Consiliului, Maxiteh-ST s-a plâns de o serie de "abateri şi lipsa împuternicirilor pentru desfăşurarea controlului din 6 martie 2015".

"Organul de urmărire penală a constatat că inspecţia a fost desfăşurată în conformitate cu împuternicirile stabilite de Legea concurenţei, iar persoana supusă inspecţiei a fost informată despre drepturile şi obligaţiile ei, astfel plângerea întreprinderii menţionate este neîntemeiată", se vorbeşte în mesajul Consiliului.

Anterior, pe 6 martie, Consiliul Concurenţei a amendat patru agenţi economici: Maxiteh-ST (Maximum), Rolling International (FoxMart), BM Tehnotrade (Bomba) şi AV Electronic (Alina Electronic) în sumă de 5,3 mil. de lei, pentru suspiciuni de majorare exagerată şi concomitentă a preţurilor la produsele electrocasnice. Instituţia a stabilit companii au refuzat să prezinte argumente întemeiate pentru majorarea concomitentă a preţurile la mărfurile comercializate.

Conducerea Consiliului Concurenţei consideră că în cadrul inspecţiei Maxiteh-ST încercat să intimideze angajaţii Consiliului Concurenţei prin solicitarea pornirii urmăririi penale împotriva acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?