X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Franța: Valls anunță construirea unei ''tabere umanitare'' în Calais

1 sep. 2015,, 13:10   Externe
2793 1

Франция построит лагерь в Кале для 1,5 тысяч беженцев
Foto: lenta.ru

Premierul francez, Manuel Valls, a anunțat în mod oficial proiectul, programat pentru ''începutul lui 2016'', în cursul unei vizite în Calais, unde a fost însoțit de prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Bruxellesul va acorda Parisului un ajutor european de 5 milioane de euro pentru a finanța tabăra, prevăzută să primească 1.500 de persoane, a anunțat Timmermans.

Inițiativa, primită bine de către asociațiile pentru apărarea imigranților, a stârnit însă furia președintei Frontului Național (extrema dreaptă, eurofobă și antiimigrație), Marine Le Pen, care l-a acuzat pe premier că ''sacrifică'', în numele dogmelor UE, Calais.

Din partea opoziției de dreapta, eurodeputata Rachida Dati, fost ministru al justiției în timpul ex-președintelui Nicolas Sarkozy, l-a acuzat la rândul său pe Valls că se face ''complicele traficanților'' și lansează un apel la imigrație.

Primărița din Calais, Natacha Bouchart, membră a partidului Republicanii (LR), formațiunea lui Sarkozy, și-a exprimat însă satisfacția din punct de vedere umanitar, solicitând totodată o compensație economică pentru orașul său.

Calais, unde mii de străini caută să ajungă în Marea Britanie, este unul dintre punctele de staționare a imigranților, în cadrul celui mai mare val de imigrație cu care se confruntă Europa de la cel de-al doilea război mondial, ce suscită puternice dezbateri în mai multe țări membre ale Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?