Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Monica Macovei: Cetăţenii RM trebuie să protesteze şi să rămână în stradă până când DNA trece Prutul

1 sep. 2015,, 11:08   Politică
8231 9

Europarlamentar român despre întrevederea dintre Ponta și Plahotniuc: O rușine!
Foto: replicaonline.ro

Republica Moldova are nevoie de o nouă clasă politică, iar cetăţenii trebuie să protesteze în stradă până când le vor fi îndeplinite toate revendicările. Principalul obstacol în dezvoltarea Republicii Moldova este corupţia, iar procurorii ar trebui să aibă curajul să investigheze eficient şi obiectiv jaful din sistemul bancar, chiar dacă vor trimite pe banca acuzaţilor mai mulţi politicieni.

Sunt declaraţiile făcute de europarlamentarul român Monica Macovei, în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV. Deputatul european consideră că una dintre soluţiile pentru lupta anticorupţie în Moldova este aducerea unor procurori români de la DNA, dar această măsură trebuie să fie acceptată de politicienii de la Chişinău.

„Pentru că ei vor fi primii cercetaţi, mai ales că văd ce se întâmplă în România, unde sunt miniştri la închisoare, parlamentari la închisoare, primari. L-am văzut şi pe Ponta cum s-a dus la Plahotniuc, şi s-au pupat. Nu avem politicieni mari, nu avem politicieni care să iubească România sau Moldova”, a declarat Monica Macovei.

Eurodeputatul român a salutat protestul organizat de Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, care va avea loc la Chişinău pe 6 septembrie, şi a accentuat că în cazul în care clasa politică dezamăgeşte, ea trebuie să fie înlocuită.

„Oamenii trebuie doar să iasă în stradă şi să nu se lase, să stea în piaţă, cum s-a mai întâmplat în 2009 când au făcut tinerii revoluţia. Să iasă şi să stea în stradă până când se întâmplă asta, până când DNA trece Prutul”, a mai spus Monica Macovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?