X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Radu Popescu: pentru executivul de la Chișinău urmează o etapă nouă și mult mai delicată

1 sep. 2015,, 11:45   Politică
4190 2

Раду Попеску: Правительству РМ предстоит новый и гораздо более щекотливый период
Foto: tribuna.md

Republica Moldova este ca un microbuz și, în timp ce pasagerii chefuiesc de mama focului, șoferii parcă nu ar vrea să le mai strice inima călătorilor și să îi anunțe că într-un timp foarte scurt mașina lor va rămîne fără benzină așa că fiecare își vede de treaba lui așteptînd să se întîmple necazul. Despre aceasta scrie în ”Ziarul de Iași”, consultantul politic Radu Popescu.

”Pentru cei cărora încă le mai pasă, criza este totuși evidentă, Republica Moldova anunțînd deja oficial că urmează să traverseze o perioadă de austeritate. Din păcate, însă, pe lîngă criza economică cu care oamenii parcă s-au obișnuit, poate și din cauza duratei sale prelungite, pentru Executivul de la Chișinău urmează o etapă nouă și mult mai delicată, aceea a crizei de încredere în instituțiile de stat”, notează sursa, citată de TRIBUNA.

În opinia consultantului politic, ”eternul spectru al unor alegeri anticipate care se pot petrece oricînd, fără nici un alt motiv temeinic decît orgoliul de berărie al liderilor guvernamentali (indiferent de culoarea lor politică) face ca orice partid cît de cît responsabil din Republica Moldova, fie el la guvernare sau în opoziție, să nu aibă curajul să solicite reforme dureroase, dar esențiale pentru ieșirea dintr-o criză din ce în ce mai profundă”.

”Din nefericire, eterna goană după cîteva voturi a generat un cerc vicios, în care principiul „lasă-mă ca să te las” i-a adus pe cetățenii de peste Prut într-o stare de lehamite generală față de competențele și buna credință a clasei politice. Abia învestit, noul guvern Streleț se află în ingrata poziție de a genera doar vagi speranțe și iluzii, numai nu încredere din partea societății, așa că să nu ne mire dacă la prima adiere de nemulțumire populară să i se ceară capul lui Moțoc tocmai pentru ca lumea să aibă o satisfacție de moment”, mai afirmă Radu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?