Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

O echipă Publika TV a fost reţinută de miliţienii transnistreni

1 sep. 2015,, 10:45   Societate
4134 1
Съемочную группу Publika TV задержала приднестровская милиция
Foto: publika.md
O echipă de filmare a Publika TV, reporterul Oxana Bodnar şi cameramanul Igor Crocos, a fost reţinută de aşa-zişii miliţieni transnistreni, la Corjova, localitate controlată de autorităţile de la Chişinău.

Incindentul a avut loc în timp ce jurnaliştii noştri realizau un reportaj despre începutul anului de studii, cu autorizaţia Comisiei Unificate de Control.

Colegii noştri au fost duşi la sectorul de miliţie din Dubăsari, pentru audieri.

"Este un incident regretabil pentru că se face presiune asupra jurnaliştilor. În Corjova nu este nevoie de nici un fel de acreditare, dar Corjova este un simbol al rezistenţei şi de fiecare dată Tiraspolul încearcă să provoace. Cred că este o încercare de a răspunde la interdicţia autorităţilor moldoveneşti de interzicere/intrare a maşinilor din Tiraspol în Republica Moldova", a declarat preşedintele PAD Mihai Godea.

"Nu cred că ar fi existat un motiv care să-i supere. De fiecare dată acţiunile lor, inexplicabile, rămân nepedepsite şi se creează impresia că ei pot face orice cu cetăţenii Republici Moldova. Din păcate, aceste acţiuni vor mai continua, deoarece cei de la Tiraspol rămân nepedepsiţi pentru acţiunilor lor", a adăugat fostul deputat.

"Jurnaliştii Publika au acreditare din partea CUC şi au voie să participe la comisiile CUC şi la toate evenimentele din Zona de securitate. Acreditarea expiră pe 31 decembrie 2015. De la an la an, partea transnistreană face presiune asupra jurnaliştilor indiferent de eveniment. Din partea CUC am făcut legătură cu reprezentanţii transnistreni şi am primit o asigurare cu certitudine că jurnaliştii vor fi eliberaţi necondiţionaţi şi i-am rugat să nu şteargă nici o filmare", a spus membrul CUC, Eduard Bumbac.

"Motivul invocat este dumnealor este că jurnaliştii nu sunt membri ai centrului de presă şi trebuiau să aibă acreditate specială pentru evenimentul respectiv. Ei au dat dovadă că nu cunosc ce înseamnă CUC şi care este menirea ei. Jurnaliştii se află la sectia de miliţie din Dubăsari. Cred că după eliberarea jurnaliştilor, autorităţile moldoveneşti se vor documenta de la sursele primare şi apoi vor întreprinde măsuri", a explicat membrul CUC, Eduard Bumbac.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?