X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon nu va proceda așa cum a procedat Ghimpu

1 sep. 2015,, 09:30   Politică
6008 3
Foto: basarabia.md
Există numeroase temeri privind acțiunea de protest a Platformei Civice DA preconizată pentru 6 septembrie. Liderul socialiștilor Igor Dodon nu exclude faptul că din partea autorităților sînt posibile provocări, deoarece nu toți privesc cu ochi buni aceste proteste, relatează NOI.md.

El a relatat în cadrul unui interviu televizat acordat conducătorului Clubului „Rezonanța socială” Artur Efremov că trebuie de ieșit și de exprimat poziția sa civilă indiferent de faptul cine organizează acțiunea de protest. „Nu trebuie să percepem ziua de 6 septembrie drept data „X”, după care se va înrăutăți ceva. Mediile de informare oligarhice, 70 la sută din care sînt controlate de PDM, încearcă să-i intimideze pe oameni, pentru ca aceștia să nu iasă la proteste. Trebuie să obținem schimbări prin proteste pașnice. Dacă vom fi mai mulți pe piață, bineînțeles că vom avea șanse să obținem mai multe rezultate”, consideră președintele PSRM.

Totodată, Partidul Socialiștilor nu va ieși la 6 septembrie pe Piața Marii Adunări Naționale, deoarece are propria agendă politică. „Acest lucru însă nu înseamnă că noi sîntem împotriva protestelor, a explicat Dodon. – Mai mult, noi salutăm orice proteste, care au ca scop răsturnarea oligarhilor și alegerile parlamentare anticipate. Nu exclud că într-o etapă oarecare toți noi – indiferent, de stînga, de dreapta – vom fi nevoiți să ne unim eforturile fără lozinci și drapele de partid pentru a distruge împreună sistemul oligarhic în Moldova. Apropo, în societatea noastră dezbinată acest lucru ar putea servi drept o idee de consolidare în această etapă – statul acaparat trebuie eliberat”.

Totuși, în opinia socialiștilor, acest lucru nu se va întîmpla la 6 septembrie. Ei consideră că consolidarea forțelor va avea loc prin octombrie-noiembrie. „De aceea în septembrie noi vom organiza acțiuni de protest în toate raioanele Moldovei, pentru ca nimeni să nu spună că Dodon încearcă să procedeze așa, cum a procedat Ghimpu. Nu vom desfășura nici o acțiune de protest la Chișinău”, a dat asigurări liderul Partidului Socialiștilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?