X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ștanski se pregătește de nuntă

1 sep. 2015,, 09:15   Politică
5964 4
Foto: eurasianews.md
Șefa diplomației transnistrene Nina Ștanski a comunicat pe pagina sa din rețelele sociale că va transmite în curînd afacerile de la MAE succesorului său și se va ocupa de pregătirea unui eveniment important și fericit din viața sa - de nuntă , comunică NOI.md.

Ea este sigură că „MAE” al Transnistriei, ca și în trecut, va dezvolta relații reciproc avantajoase și de interes comun cu partenerii internaționali, care tot mai frecvent se bazează pe informația de prima mînă, fără a oferi prin aceasta posibilități „mediatorilor” (apropos, deseori lipsiți de scrupule) să-și formeze părerea lor despre „RMN”, vehiculată ulterior pe larg la diverse nivele internaționale.

Doamna Ștanski a dorit continuarea cu success a muncii fructuoase în cadrul reglementării moldo-transnistrene, îndeosebi în formatul grupelor de experți, întrevederilor la nivelul reprezentanților politici ai părților, consultărilor bilaterale ale părților cu alți participanți la procesul de negocieri. Anume în aceste direcții, în opinia dumneaei, munca acum este cea mai complicată și anume de această muncă depinde în mare măsură progresul în procesul de reglementare în ansamblu.

„Îmi va lipsi comunicarea cu colegii din formatul „5+2”. De la unii am învățat multe, pe alții m-am învățat să-I înțeleg, deși cîte odată aceasta părea imposibil. Toți am învățat să ne ascultăm unii pe alții și să ne auzim. Cred că anume această abilitate este chezășia negocierilor reușite. În abilitatea de a auzi poziția partenerului, a o analiza și a o înțelege. Toate acestea, bineînțeles, sînt imposibile, substituind limbajul negocierilor cu șantaj, amenințări, presiune, sancțiuni, urmărire penală…”, - a recunoscut ministrul.

Ea a dat asigurări că echipa transnistreană de negociatori va fi la fel de activă în tratative. „Sper că vor avea o poziție constructivă și partenerii moldoveni, care, în opinia mea, pierd mult din cauza acțiunilor mechibzuite de confruntare, deseori necoordonate la nivel intern”, - a scris Nina Ștanski.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?