X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Muravschi: Declarațiile reprezentanților puterii de vîrf ne vorbesc despre incompetența lor profesională completă

1 sep. 2015,, 08:20   Economie
4326 2
Муравский: Заявления высших представителей власти говорят об их полной профессиональной непригодности
Foto: news.mail.ru
Deja și ministrul Economiei, Stephane Bride, a spus că despre problemele la Banca de Economii se cunoștea încă în anul 2012, acest fapt l-a comunicat și compania de audit al acestuia, însă rapoartele ei nu au fost publicate. Această declarație a fost comentată pe rețelele de socializare de către fostul vicepremier și ministru al Economiei, Alexandru Muravshi, relatează NOI.md.

„Toate declarațiile reprezentanților puterii de vîrf, precum că despre problemele în sectorul bancar se știa de demult – cineva din 2012, cineva din 2011, cineva din 2013, iar altcineva chiar de mai devreme, ne vorbesc doar despre un singur lucru (ca să fiu înțeles, eu nu sugerez versiunea implicării lor directe în fraudarea băncilor) – incompetența profesională completă și declinul moral al cestora. Deoarece profesionalismul presupune nu doar abilitatea de a observa un proces dăunător pentru sistem, ci și capacitatea de a-l stopa. Iar moralitatea constă în capacitatea de a scoate în vileag problema și a pleca în caz de incapacitate de soluționare a acesteia”, consideră economistul.

În opinia lui, noi avem un șir de intelectuali care au văzut totul, au comunicat ceva cuiva, dar în esență nu au întreprins nimic concret. „Drept urmare – trei bănci s-au prăbușit, rezervele valutare ale țării au fost jefuite, și populația trebuie să acopere toate aceste operațiuni din buzunarul său, deoarece Guvernul urmează să ramburseze BNM datoria de 15 miliarde de lei din buget, adică din contul mijloacelor publice. Iar Margaret Thatcher a spus foarte corect că nu există bani publici, acestea sînt mijloacele contribuabililor”, a scris Alexandru Muravschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?