Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

O minune s-a întâmplat în sectorul Buiucani, după ani de haos

30 aug. 2015,, 11:00   Capitala
9252 2

Чудо на Буюканах: стараниями полицейских и торговцев исчез стихийный рынок
Foto: publika.md

Se mai întâmplă minuni şi în Capitală. Ani la rând, pe strada Ion Creangă din sectorul Buiucani a dominat haosul provocat de comerţul ilegal.

Acum două săptămâni însă, lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată - cei peste 100 de comercianţi s-au lăsat convinşi de poliţişti să-şi vândă marfa în piaţă. Odată cu ei, a dispărut şi mizeria pe care o lăsau în urma lor.

La începutul lunii august a fost schimbată conducerea sectorului de poliţie responsabil de această zonă de la Buiucani. Odată cu această decizie a fost schimbat şi modul de abordare a problemei.

"Am aplicat o altă metodă decât acea de controale şi sancţiuni contravenţionale - metoda convingerii. Oamenii au înţeles fiindu-le prezentată în fiecare dimineaţă de către agenţii de poliţie că mizeria pe care o lasă în urma lor este o imagine foarte urâtă Chişinăului", a spus şeful sectorul nr.3 Inspectoratul de Poliţie Buiucani, Nicolae Cornescu.

Strada este de nerecunoscut după ce vânzătorii şi-au strâns tejghelele din stradă.

Anterior, vânzătorii de ocazie achitau zilnic taxele pentru un loc în piaţă, însă ieşeau cu lăzile în drum să-şi vândă marfa, deoarece, spun ei, aveau mai mulţi cumpărători. Totuşi, ei s-au convins că ordinea trebuie respectată.

Dacă pe strada Ion Creangă s-a lăsat liniştea, atunci zona din jurul Gării, rămâne împânzită de vechituri, care atârnă pe garduri şi prin copaci. Se pare că şi aici este nevoie de un nou sectorist pentru a stopa comerţul neautorizat.

Amenzile pentru comerţul ilicit ajung până la 700 de lei pentru persoanele fizice şi până la 21.000 de lei, pentru cele juridice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?