Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Avioanele americane F-22 Raptor au ajuns în Germania

29 aug. 2015,, 21:30   Externe
4937 4

Foto: wikipedia.org

Patru avioane de vânătoare F-22 Raptor, un avion cargo şi circa 60 de militari au ajuns la baza aeriană Spangdahlem, din Germania, pentru exerciţii militare organizate de NATO până la jumătatea lunii septembrie, au anunţat Forţele Aeriene ale SUA. Este prima dată când avioane de tipul F-22, aparat invizibil de generaţia a cincea, sunt desfăşurate în Europa.

''Desfăşurarea acestor forţe arată evoluţia capacităţii noastre aeriene şi demonstrează angajamentul nostru faţă de siguranţa şi securitatea europeană'', a declarat generalul Frank Gorenc, comandantul Forţelor aeriene americane în Europa şi Africa.

Exerciţiile le vor oferi piloţilor şansa de a participa la pregătirea de operaţiuni de luptă aeriene alături de avioane de tip diferit, precum F-15 Eagle şi F-16 Fighting Falcon.

Dezvoltat în 1983 de către Lockheed Martin, F-22 este cel mai performant avion de vânătoare al SUA. Intrat în serviciu la sfârşitul anului 2005, acest tip de avion a participat la prima sa misiune de luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în 2014 şi a efectuat câteva zeci de lovituri în Irak şi Siria. Asigurând superioritate aeriană, F-22 este capabil să transporte arme de ultimă generaţie aer-sol, bombe ghidate prin laser sau GPS, scrie agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?