Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Tinerii muzicanți din Moldova au fost invitați să participe la cel de-al IX-lea Concurs Internațional „P.I. Ceaikovski”

29 aug. 2015,, 17:30   Societate
3962 0

Юные музыканты из Молдовы приглашены к участию в IX Международном конкурсе имени П.И. Чайковского
Foto: tchaikovsky-competition.net

Comitetul organizatoric al celui de-al IX-lea Concurs Internațional pentru Tineret „P.I. Ceaikovski” inițiază prima etapă de preselecție – audierea înregistrărilor solicitanților de a participa la concurs. Sînt invitați să participe la Concurs pianiștii, violoniștii și violonceliștii din întreaga lume, în vîrstă de pînă la 17 ani. Termenul-limită de depunere a cererilor – pînă la 15 octombrie 2015. Comitetul organizatoric a expediat scrisoarea respectivă în adresa tuturor instituțiilor muzicale din Republica Moldova.

Preselecția presupune audierea înregistrărilor programului participanților. În funcție de specialitate programul trebuie să includă operele lui Ceaikovski, Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Paganini, Gruhmaher și alți compozitori, cu o durată de cel mult 25 de minute. Regulile de participare la concurs sînt publicate pe site-ul oficial al concursului: www.tchaikovsky-competition.net sau конкурс-чайковского.рф.

"În ultimii 20 de ani Concursul a dăruit lumii muzicii zeci de nume noi, talente tinere care au devenit deja muzicieni celebri, adevărate vedete, iar numeroșii câștigători ai Concursului pentru tineret au devenit laureați ai Concursului „Ceaikovski” pentru maturi. Sînt sigur că în acest an, la cea de-a 175-a aniversare de la nașterea lui Piotr Ilici Ceaikovski, Concursul pentru tineret va fi o adevărată sărbătoare nu numai pentru participanți, dar și pentru toți amatorii de muzică clasică. Le doresc tinerilor participanți, în primul rînd, mult succes, talent, însoțit de sîrguință, atenție și responsabilitate. Anume cu aceste calități veți fi capabili să vă atingeți de muzica mare”, a spus într-un mesaj de salutare renumitul violonist, Artist al Poporului din URSS, cîștigător al Concursului Internațional „P.I. Ceaikovski” Viktor Tretiakov.

Concursul Internațional pentru Tineret „P.I. Ceaikovski”, instituit în anul 1992, este cel mai mare concurs profesional pentru tinerii muzicieni cu vîrsta de pînă la 17 ani. Concursul se desfășoară pentru următoarele specialități: pian, vioară și violoncel. În 2015, pentru prima dată concursul va avea loc în Novosibirsk. Juriul va fi compus din muzicieni celebri din Rusia, Armenia, Kazahstan, Israel, Japonia, Coreea, China, Franța, Elveția. Organizatorii Concursului sînt Ministerul Culturii al regiunii Novosibirsk, Asociația laureaților Concursului Internațional „P.I. Ceaikovski” și Corporația Interstatală de Dezvoltare (CID). Președintele Comitetului organizatoric al celui de-al IX-lea Concurs Internațional pentru Tineret „P.I. Ceaikovski” este rectorul Conservatorului de Stat de la Moscova „P.I. Ceaikovski” Alexandr Sokolov, co-președinții Comitetului organizatoric - viceguvernatorul regiunii Novosibirsk Viktor Șevcenko și directorul general al Corporației Interstatale de Dezvoltare Ivan Poliakov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?