X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Trei milițieni transnistreni, reținuți în Hîncești pentru tentativa răpirii unui moldovean

29 aug. 2015,, 11:30   Societate
5222 2

Приднестровские милиционеры, задержанные накануне в Хынчешть, освобождены
Foto: realitatea.md

Provocare chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova. Polițiștii moldoveni au reținut trei milițieni transnistreni în momentul în care aceștia intenționau să „rețină” un cetățean moldovean. Milițienii din stânga Nistrului au fost transportați la Procuratura Generală. Potrivit surselor Realitatea.md, pentru a nu provoca un scandal, cei trei ar urma să fie eliberați în scurt timp, iar tentativa de răpire a cetățeanului moldovean să fie mușamalizată.

Potrivit surselor Realitatea.md, incidentul a avut loc în dimineața zilei de astăzi în satul Crasnoarmeiscoe, raionul Hîncești, situat departe de râul Nistru și Zona de Securitate a Republicii Moldova. Astfel, după curmarea tentativei de răpire a cetățeanului moldovean de către poliția moldovenească, cei trei milițieni transnistreni au fost transportați la Procuratura Generală, iar din datele de care dispun sursele noastre, „se planifică eliberarea și mușamalizarea crimei”.

Totodată, sursele Realitatea.md susțin că de acest caz se ocupă procurorul în Secția exercitare a urmăririi penale în cauze excepționale, Sergiu Roșu.

Solicitat de reporterul Realitatea.md, Roșu nu a confirmat și nici n-a infirmat informațiile privind reținerea milițienilor transnistreni. Totuși, din spusele acestuia reiese că în momentul în care a fost contactat se afla la locul de muncă, astăzi fiind zi de odihnă pentru bugetari, precum și că este foarte ocupat cu o „anchetă”. Acesta a avut și unele pretenții privind calificativul „reținere”, din punct de vedere procesual-penal.

„Nu o să fac nicio declarație pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Dați-mi voie să muncesc”, a solicitat procurorul după care a închis apelul.

Solicitați de Realitatea.md, responsabili din cadrul Inspectoratului General de Poliție au menționat că nu pot oferi informații întrucât cazul este investigat de procurori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?