X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Tiraspolul cere implicarea OSCE pentru evitarea 'creșterii tensiunilor' cu Chișinăul

29 aug. 2015,, 11:00   Politică
8733 12

Штански: Это гол в собственные ворота
Foto: vestipmr.info

Așa-zisul 'ministru de externe' al regiunii din stânga Nistrului, Nina Ștanski, a cerut implicarea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa pentru a fi evitată o 'creștere a tensiunilor' între Tiraspol și Chișinău.

Solicitarea a fost adresată reprezentantului special al președinției în exercițiu a OSCE pentru conflictul transnistrean, Radojko Bogojevic, după ce autoritățile moldovene au anunțat interdicții pentru mașinile cu numere transnistrene de a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova, precizează mass-media de la Chișinău.

În același timp, Nina Ștanski, care este și reprezentantul Tiraspolului în procesul de reglementare transnistreană, a solicitat explicații cu privire la decizia luată vicepremierului moldovean pentru reintegrare Victor Osipov, care reprezintă Chișinăul în negocierile de soluționare a conflictului din stânga Nistrului.

Poliția de frontieră a Republicii Moldova anunțat recent că mașinile cu numere de înmatriculare din regiunea separatistă transnistreană nu vor mai putea intra pe teritoriul statului moldovean începând de luni, 31 august. Decizia a fost luată în conformitate cu prevederile Convenției asupra circulației rutiere din 1968 și cu cele ale Regulamentului Circulației Rutiere din 2009, a explicat poliția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?