Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

In octrombrie, aflam cine a doborat zborul MH17

27 aug. 2015,, 22:00   Externe
4181 1

Foto: lenta.ru

Raportul final în cazul prăbuşirii avionului Boeing aparţinând Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17, în luna iulie anul trecut în estul Ucrainei va fi publicat pe 13 octombrie, a anunţat joi Biroul olandez pentru securitate (OVV), însărcinat cu ancheta

Familiile vor fi informate cu privire la concluziile raportului înainte de publicarea sa oficială, a precizat OVV, care anchetează în legătură cu cauzele accidentului, nu şi asupra identităţii persoanelor responsabile.

Un raport preliminar al OVV a arătat în luna septembrie că avionul a fost doborât 'de un număr mare de proiectile', ceea ce a ridicat suspiciuni că aeronava ar fi fost doborâtă cu o rachetă sol-aer, aminteste agerpres.

Ancheta penală, coordonată de parchetul olandez, este realizată de experţi olandezi, belgieni, ucraineni, australieni şi malaezieni. Aceştia din urmă au anunţat la începutul lunii august că au identificat elemente care aparţin "probabil" unei rachete de tip BUK.

Avionul Boeing 777, aparţinând companiei Malaysia Airlines, care plecase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbuşit în estul Ucrainei la 17 iulie 2014, într-o zonă controlată de rebelii proruşi. Kievul şi Occidentul susţin că aeronava a fost doborâtă de rebeli cu o rachetă sol-aer BUK, adusă de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Moscova neagă orice implicare, atribuind Ucrainei întreaga responsabilitate pentru această tragedie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?