X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Stăvilă: Avem un sprijin masiv din partea Ucrainei în problema transnistreană

26 aug. 2015,, 14:15   Politică
6087 8

Молдавский дипломат похвалил Киев за блокаду 160 тысяч украинцев ПМР
Foto: noi.md

Ex-ambasadorului Republicii Moldova în Ucraina, Ion Stăvilă, susţine că Republica Moldova are un sprijin masiv ca niciodată din partea Ucrainei în soluţionarea diferendului transnistrean, transmite IPN.

Stăvilă şi-a exprimat poziţia în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”.

„Ucraina a început să se implice activ în problema transnistreană după ce s-a confruntat cu problema separatismului în regiunile sale de Est. Presa ucraineană, dar şi politicienii de la Kiev, adesea compară situaţia de acum din Donbas şi Doneţk cu ceea ce s-a întâmplat la noi. Ucraina ar putea prelua din experienţa Chişinăului în ceia ce ţine de problema separatismului. Şi Chişinăul ar putea să se folosească de experienţa Ucrainei la acest capitol”, a spus diplomatul moldovean.

Ion Stăvilă consideră binevenită intensificarea controlului din partea Ucrainei pe segmentul transnistrean de frontieră. „Măsurile de securitate pe segmentul transnistrean de frontieră au un aspect pozitiv. Nu este vorba de un embargou, după cum speculează cei din administraţia de la Tiraspol. Este vorba de instalarea ordinei la frontieră, de un control al fluxului de mărfuri şi pasageri, de combaterea contrabandei şi a traficului de persoane”, a argumentat fostul ambasador al Chişinăului la Kiev.

Stăvilă a mai spus că cele două ţări sunt cointeresate să se ajute şi să se susţină reciproc. „În Ucraina avem cea mai mare diasporă, aproape jumătate de milion de locuitori. O situaţie similară este şi în Republica Moldova, unde locuiesc aproape 600 de mii de ucraineni”, a comunicat Stăvilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?