X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Transnistria propune să fie organizată o întrevedere trilaterală a reprezentanţilor căilor ferate

26 aug. 2015,, 13:45   Economie
3807 1
Приднестровье предложило организовать трехстороннюю встречу представителей железных дорог
Foto: novostipmr.com
Experţii transnistreni propun să fie organizat în timpul apropiat o întrevedere trilaterală a reprezentanţilor căilor ferate din Moldova, Ucraina şi Transnistria. Asemenea propunere a fost făcută în ajun, la şedinţa grupurilor pentru comunicare feroviară din Moldova şi Transnistria, desfăşurată la oficiul din Bender al OSCE.

În mesajul Ministerului de Externe de la Tiraspol, citat de agenţia "Infotag", se menţionează că părţile au continuat discutarea problemei modificării de către Moldova în comun cu Ucraina a schemei tehnice de transportare a mărfurilor pe segmentul de cale ferată "Slobodca-Rîbniţa".

În opinia experţilor moldoveni, însuşi tehnica de organizare a circulaţiei mărfurilor, coordonată prin anexa la Decizia protocolară din 30 martie 2012, a rămas neschimbată.

Reprezentanţii Tiraspolului, dimpotrivă, consideră că acţiunile autorităţilor moldoveneşti sunt restrictive, "care conduc la cheltuieli considerabile pentru uni agenţi economici din Transnistria".

Ei au îndemnat colegii moldoveni "să revadă decizia unilaterală şi să revină la situaţia statutului quo, de până la 1 august 2015, prin adresarea unei telegrame administraţiei căilor ferate din Ucraina".

Se preconizează că următoarea şedinţă a experţilor feroviari, al propunerea părţii moldoveneşti, va avea loc până la întrevederea reprezentanţilor politici, programată pentru 10 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?