X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Boțan: Politicienii încearcă chipurile să facă o favoare poporului

25 aug. 2015,, 13:00   Politică
4461 10

Boțan: Politicienii încearcă chipurile să facă o favoare poporului
Foto: noi.md

Intenția Guvernului de a rezilia contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău nu este altceva decît o nouă fumigenă făcută cu scopul de a dezamorsa situația tensionată din societate. De această părere este avocatul Andrei Năstase, membru al Platformei Civice "Demnitate și Adevăr", notează NOI.md.

„Indiferent de ce fac ei, tot cetățenii vor avea de pierdut. Este o fumigenă făcută acum în preajma marelui eveniment din 6 septembrie, se încearcă cumva dezamorsarea situației, dar mi se pare nereușită această inițiativă, nu va da rezultate pentru cei care au uzurpat puterea în stat. Cei care se vor vedea păgubiți în urma deciziei de reziliere, vor merge la CEDO, unde vor avea cîștig de cauză, iar de plătit tot cetățenii vor trebuie să o facă. Dacă și există o neclaritate, instanța de judecată trebuie să se expună și nu altcineva”, a explicat Năstase.

Și analistul politic Igor Boțan este de părere că intenția guvernanților este o încercare de a face aparent o favoare poporului. În opinia expertului, responsabilitatea deplină pentru situația creată o poartă Consiliul Alianței, care adoptă cele mai importante decizii în această țară.

„Cei care au pus la cale această concesionare, tot ei acum chipurile fac o favoare poporului, și renunță la ea numind-o criminală, dar cine a luat decizia dacă nu tot voi? Este un joc. Decizia de concesionare a fost luată în cadrul reuniunii liderilor Alianței, iar acum, sub presiunea opiniei publice, ei sînt nevoiți, tot în acest format, să dea înapoi”, a punctata Igor Boțan.

Precizăm că Valeriu Streleț a dispus crearea unui grup de lucru care va examina temeiul juridic, etapele și consecințele eventualei rezilieri a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Premierul a sugerat că decizia adoptată în 2013, privind darea în concesiune a fost o greșeală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?