X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Începe instalarea sistemelor de încălzire autonomă în Bălţi

25 aug. 2015,, 11:00   Societate
4448 0
В Бельцах начинается установка автономных котельных
Foto: ru1.md
Edilul a precizat că pentru instalarea cazanelor nu va fi cheltuit niciun bănuţ din bugetul municipal, iar cheltuielile pentru încălzire se vor micşora cu 20-30%.

“Compania “Укртепло”, care a livrat ţării vecine aproape 250 de astfel de utilaje, îşi va asuma toate costurile, inclusiv cele operaţionale. Compania va suporta şi cheltuielile pentru întreţinerea obiectelor. Primăria pur şi simplu va plăti mai puţin pentru încălzire decât în prezent. Evident că este vorba şi despre un beneficiu pentru investitor, însă chiar şi aşa vom economisi enorm de mult cu riscuri reduse la zero. La începutul săptămânii viitoare vom identifica lista obiectelor care vor fi conectate la sisteme de încălzire autonome, care nu sunt conectate la S.A. CET-Nord”, a anunţat Renato Usatîi şi a promis să demareze un proiect pilot deja la începutul acestui sezon de încălzire.

“Vă veţi întreba de ce să nu conectăm la astfel de sisteme tot oraşul? Pentru că foştii membri ai Consiliului Municipal Bălţi şi-au dat acordul pentru modernizarea S.A. CET-Nord, obligându-se să nu efectueze descentralizarea sistemului de încălzire. Acolo investitorul este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Vom discuta cu reprezentanţii acesteia şi acest subiect. În luna septembrie voi avea o întâlnire cu adjunctul preşedintelui BERD.”, – a precizat Usatîi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?