X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Opinie: Deputații Parlamentului ’90 au știut să răspundă provocărilor timpului

24 aug. 2015,, 16:05   Politică
2981 2

Foto: noi.md

La marcarea a 24 de ani de independență, așteptările și dezideratele semnatarilor Declarației de Independență așa și nu s-au realizat. Cel puțin asta susține Alexandru Arseni, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova. Intervievat de NOI.md, fostul parlamentar a precizat că deputații primului Legislativ au știut să răspundă provocărilor timpului și să îndrepte țara pe calea democrației.

„Toată vîltoare aceasta de renaștere națională s-a finalizat cu un lucru care era inevitabil, nu că ne-am dorit noi. Atunci cînd ne-am încadrat în campania electorală din anii ’89-’90, noi vorbeam doar despre suveranitate, nu despre independență. Așa că evenimentele ne-au prins pe fir și noi, parlamentarii Parlamentului ’90-’94 am știut să răspundem la acele chemări ale vremii. Cînd am aflat de puciul de stat trebuia să adoptăm măsuri clare, se cereau decizii prompte. Majoritatea parlamentarilor au știut să propună soluții înțelepte, în interesul național, și nu al unui grup sau partid”, a precizat Arseni.

În opinia lui Alexandru Arseni, toți politicieni care s-au perindat la putere în ultimii 15 ani nu au fost demni de misiunea cu care au fost încredințați de către cetățeni.

„În 2001, sub conducerea PCRM, la prima vedere parcă era disciplină. După 2009 a fost mai rău decît ne-am putut imagina. Le-am încredințat puterea la niște repetenți, la iște hoți care s-au folosit de pîrghiile statului în interesul lor meschin. Așteptările au fost foarte mari, dar rezultatele sînt tragice. Și mai tare mă deranjează că tinerii care s-au născut după proclamarea independenței vor înapoi în Uniunea Sovietică, lucru care este inexplicabil. Tinerii nu știu să aprecieze ce am făcut noi, cei din Parlamentul ’90-’94”, a punctat Arseni.

Precizăm că Declarația de Independență a Republicii Moldova a fost adoptată pe 27 august 1991 cu votul a 278 de deputaţi. În 2012, președintele Nicolae Timofti le-a conferit acestora „Ordinul Republicii”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?