Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

ANRCETI se mîndrește de faptul că a „contribuit la reducerea tarifelor la serviciile mobile”

17 aug. 2015,, 18:00   Societate
3599 0
Foto : liveinternet.ru
Consemnăm aici doar câteva exemple ce reflectă impactul direct al măsurilor luate de Agenţie asupra pieţei. Urmare a reglementării tarifelor la serviciile angro de terminare a apelurilor în reţelele de telefonie mobilă, nivelul acestora a scăzut cu 78%: de la 7 cenţi SUA la 1,53 cenţi, iar în reţelele de telefonie fixă – cu 81,8 %: de la 3,19 cenţi SUA la 0,58 cenţi. Această intervenţie a condus la intensificarea concurenţei pe pieţele de telefonie, în special pe cea de telefonie mobilă, la diminuarea tarifelor la apelurile naţionale şi apariţia unor oferte mai atractive pentru consumatori.

Lansarea portabilităţii numerelor telefonice în iulie 2013 a contribuit la creşterea libertăţii de alegere a utilizatorilor finali, dar şi la intensificarea concurenţei între operatorii de pe pieţele de telefonie. În perioada iulie 2013 – august 2015 de acest serviciu au beneficiat mai bine de 96,4 mii de utilizatori ai serviciilor de telefonie. Dintre aceştia peste 88 mii – au utilizat serviciul de portare a numerelor în reţelele de telefonie mobilă şi 8,4 mii – în reţelele de telefonie fixă.

Măsurile de reglementare a utilizării spectrului de frecvenţe radio în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii mobile au creat condiţii favorabile pentru promovarea tehnologiilor noi şi dezvoltarea serviciilor în bandă largă. Urmare a punerii în aplicare a licenţelor respective eliberate de Agenţie, în anul 2008 au fost lansate, în premieră în ţara noastră, serviciile de comunicaţii mobile de generaţia a treia (3G), iar în anul 2012 – şi serviciile 4G. În 2014, Agenţia a eliberat celor trei operatori de comunicaţii mobile opt licenţe noi de utilizare a frecvenţelor radio disponibile în benzile 800, 900 şi 1800 MHz în condiţii de neutralitate tehnologică, regim care le oferă posibilitatea să aleagă şi să utilizeze orice tehnologie (HSPA, WIMAX, 3G, 4G/LTE, etc.) compatibilă cu tehnologia GSM. În ultimii nouă ani, pentru licenţele de utilizare a frecvenţelor radio în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii mobile operatorii de pe această piaţă au achitat per total taxe de licenţă în sumă de peste 1,7 mld. lei, bani care au fost viraţi integral la bugetul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?