Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Muravshi: Criza este rezultatul crimei comise cu participarea autorităților

17 aug. 2015,, 08:45   Politică
5200 10
Муравский: Кризис - результат преступления, совершенного с участием власти
Foto: mail.ru
Prim-ministrul Valeriu Streleț a comunicat în cadrul ședinței Consiliului Economic că Guvernul elaborează un plan de acțiuni pentru atenuarea consecințelor crizei în sistemul financiar-bancar. Aceasta este opinia fostului vicepremier Alexandru Muravshi, împărtășită de el pe rețelele de socializare, relatează NOI.md.

„S-ar părea că totul e corect. Dar iată ce mă neliniștește. Toți reprezentanții coaliției de guvernare în discursurile sale pompoase vorbesc că Moldova se află într-o situație dificilă, că ea se confruntă cu o criză social-economică serioasă. Guvernul pregătește un plan de măsuri pentru atenuarea consecințelor crizei sistemului financiar-bancar. Ei bine, totul pare corect”.

Însă economistul a menționat: „Aceste formulări sînt orientate spre formarea continuă la populație a senzației că criza este ceva venit de nicăieri, că este o nenorocire, în urma căreia suferă în aceeași măsură și populația, și autoritățile, că criza este generată de unele forțe malefice externe ș.a.m.d. Dar realitatea este mult mai simplă.

Criza de astăzi nu este o criză de la începutul anilor 90 din secolul trecut, apărută în urma destrămării Uniunii Sovietice. Criza de astăzi nu este nici criza anilor 1998/99, apărută în rezultatul defaultului în Rusia. Criza de astăzi nu este nici criza din anul 2009, apărută în urma crizei financiare în Europa”.

Alexandru Muravschi a specificat: „Criza de astăzi este rezultatul unei crime comise cu consimțămîntul și participarea directă a autorităților. Și atîta timp cît guvernarea nu va recunoaște și nu-i va aduce în fața instanței de judecată toți reprezentanții criminali ai săi, toate aceste așa-numite măsuri de criză nu fac nici doi bani”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?