Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Recolta de grîu în Transnistria depăşeşte de şase ori necesităţile regiunii

7 aug. 2015,, 13:00   Economie
3874 1
Приднестровье: урожай пшеницы в шесть раз больше его потребности
Foto: ecology-pmr.org
În Transnistria au fost strînse deja 252 de mii de tone de grîu, ceea ce depăşeşte de şase ori necesităţile anuale de pîine ale regiunii. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii şi Resurselor Naturale al autoproclamatei RMN, Andrei Chirsta, la şedinţa cu reprezentanţii întreprinderilor subordonate, serviciilor veterinare şi fitosanitare.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa locală, el a spus că campania de recoltare a cerealelor din prima categorie (grîu, secară, orz, ovăs) se apropie de sfîrşit.

Ministrul a comunicat că, comparativ cu anii precedenţi, s-a redus cantitatea de porumb şi floarea soarelui, însă aceasta "nu reprezintă pericol pentru securitatea alimentară a Transnistriei".

"Recolta de porumb este cu 30-40% mai mică faţă de indicii anului trecut şi în linii generale republica va fi asigurată cu această cultură. Însă, avînd în vedere că a fost o poziţie orientată spre export, în acest sens producătorii noştri agricoli vor suporta pierderi", a recunoscut el.

Potrivit lui, anul agricol curent a fost mai favorabil pentru raioanele din sud, deoarece la nordul Transnistriei au căzut mai puţine precipitaţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?