Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Inspectoratul Național de Patrulare respinge acuzațiile Procuraturii (VIDEO)

4 aug. 2015,, 16:22   Societate
4190 0

Inspectoratul Național de Patrulare respinge acuzațiile Procuraturii (VIDEO)
Foto: noi.md

Ridicarea permiselor de conducere ține de competența poliției doar în cauzele contravenționale, nu și în cele penale. Astfel a comentat șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, informația prezentată astăzi de Procuratura Generală, potrivit căreia, din cauza ignoranței polițiștilor, sute de șoferi privați de dreptul de a conduce dețin în continuare permise de conducere, notează NOI.md.

Șeful IPN a precizat că inspectorii de patrulare sînt abilitați să intervină în ridicarea permiselor de conducere doar în cazuri contravenționale. În cauzele penale, această responsabilitate revine organului de probațiune, a precizat Maxian.

„Penal aceste pedepse le execută consilierii de probațiune, care pot solicita ajutorul polițiștilor în cazul în care, pornind dosarul de probațiune, șoferii vizați nu prezintă permisele. Poliția nu este actor în această lege. Această competență revine exclusiv organului de probațiune. Datele Procuraturii se referă anume la cauze penale. Noi nu ne eschivăm de anumite probleme executorii care sînt, însă legislația are lacune. Nu putem la fiecare persoană căreia i-a fost aplicată o astfel de sancțiune să stăm la domiciliu și să o așteptăm pentru a-i ridica permisul”, a precizat Marin Maxian.

Procuratura Generală a publicat astăzi un raport ce denotă că sute de șoferi condamnați pentru comiterea accidentelor rutiere şi privați de dreptul de a conduce mijloace de transport, în realitate, continuă să fie participanţi activi la traficul rutier. Instituția a calificat neregulile depistate drept lipsă totală de responsabilitate din partea colaboratorilor Inspectoratului Național de Patrulare și a sesizat Ministerul de Interne în acest caz.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?