Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Presa: SUA au transformat Ucraina într-un monstru adevărat

3 aug. 2015,, 14:35   Externe
7511 12

Foto: agerpres.ro

Războiul civil din Ucraina nu se desfăşoară după scenariul lui Poroșenko: nu s-a reuşit anihilarea rapidă a reyistenţei rebelilor din sud-est, iar acum "revoluționarii" de pe Maidan luptă între ei, scrie analistul principal al portalului Antiwar, Justin Raimondo, citat de ren.tv.

"Marea problemă pentru regimul de la Kiev este că "Sectorul de dreapta" și unitățile de luptă similare au fost în centrul operațiunii militare în sud-est. În cazul dizolvării lor succesul operațiunii este îndoielnic", - crede Raimondo.

Jurnalistul, de asemenea, observcă că "Sectorul de dreapta" a devenit prea influent în politica internă, Poroșenko a încercat să-l elimine, dar a plătit pentru aceasta cu conflictul dintre poliție și militanți.

Potrivit lui Raimondo, extremiștii au ieşit cîştigători din conflictul de la Mukacevo, ceea ce imediat s-a transformat într-o durere de cap pentru Poroșenko.

Analistul a menționat, de asemenea, că îngrijorarea privind victoriile radicalilor asupra autorităţilor locale a ajuns la Washington. Acestea trezeau îngrijorare încă pînă la conflictul din Mukacevo – anterior Congresul SUA a adoptat un proiect de lege care interzicea acordarea de asistență batalionului "Azov" din cauza faimei proaste. Cu toate acestea, experiența a demonstrat că, în condițiile haosului din Ucraina este extrem de dificil de urmărit executarea acestei decizii.

"Oficialii din Statele Unite ale Americii, care monitorizează punerea în aplicare realizarea misiunii de formare militară în Ucraina, desigur, nu vor spune că instructorii americani îi instruiesc şi pe militarii unităţii "Azov", deoarece au asemenea instrucțiuni. Ei vor spune că membrii batalionului nu sînt admişi la acest proces, deși, de fapt, nimeni nu știe exact cum să facă acest lucru. Avînd în vedere modul în care operează autoritățile ucrainene, acest lucru este practic imposibil", - a declarat unul dintre sergenții unităţii "Azov" într-un interviu pentru The Daily Beast.

"Statele Unite ale Americii din nou caută monștri străini pentru a-i distruge. Noi cream şi mai mulţi monştri straini care vor provoca noi motive pentru campaniile viitoare. Acesta este un perpetuum mobile al nebuniei politicii externe", - a concluzionat Raimondo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?