Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cinci medalii de aur au adus sportivii moldoveni de la Tbilisi (FOTO)

3 aug. 2015,, 14:45   Sport
3981 0

Foto: noi.md

Duminică, 2 august, s-au întors tinerii sportivi moldoveni de la Festivalul Olimpic al Tineretului European al Tineretului European Tbilisi 2015, informează Noi.md.

Pentru prima dată în istoria participării la FOTE, delegația olimpică a Republicii Moldova s-a situat în clasamentul general pe locul VI din 50 de națiuni. Aceștia au adunat în palmaresul lor cinci medalii de aur, una de argint și una de bronz.

Succesul remarcabil a fost asigurat de evoluarea foarte bună a înotătorului Alexei Sancov, distins cu trei medalii de aur și una de argint, Ion Mihailov – medalie de au la judo, 55 kg; Alexandra Emilianov – medalie de aur la aruncarea discului; Tatiana Salcuțan – clasată pe locul II la natație.

Tinerii sportivi moldoveni participă la Festivalul Olimpic FOTE cu începere din anul 1993, reușind să obțină pe parcursul anilor 15 medalii. Campioane a FOTE au fost declarate Irina Erhan – judo, Olga Cristea și Tatiana Cicanci – atletism.

Astăzi, 4 august, va avea loc ceremonia de premiere a laureaților FOTE Tbilisi 2015, organizată de către Comitetul Național Olimpic și Sportiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?