X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Destinațiile de vacanță ale parlamentarilor

1 aug. 2015,, 14:30   Societate
3669 5
Депутаты рассказали, куда поедут отдыхать этим летом
Foto: flickr.com
După o perioadă agitată de instabilitate politică şi negocieri complicate pentru o nouă majoritate politică, parlamentarii au respirat uşurat. Au ales Guvernul şi pot pleca liniştiţi în vacanţă. Mulţi dintre ei au fost surprinşi să constate că totul s-a aşezat la locul cuvenit şi spun că nu au reuşit să se gândească la concediu.

De obicei, liderul liberalilor Mihai Ghimpu îşi petrece vacanţele peste Prut, în România. De această dată însă, nu ştie unde va merge. La fel şi liderul PLDM, Vlad Filat.

"Nu știu, eu încă singur nu știu unde o să plec. Până ce o să rămân aici, că avem probleme încă trebuie oameni numiți în funcție, este de lucru. - Dar nu ați preconizat încă o odihnă peste hotare? Dar de ce e obligatoriu peste hotare? Eu mă duc întotdeauna în țara mea", a spus Ghimpu.

"În primul rând eu sper să am vacanță, o să vedem încă nu am avut timp să mă gândesc. Nu am o destinație preferată. Destinația preferată este să găsesc câteva zile să merg să mă odihnesc", a precizat liderul PLDM, Vlad Filat.

Nehotărât, deocamdată, este şi democratul Dumitru Diacov. Iar deputatul Iurie Leancă speră să ajungă în Grecia sau Turcia.

"Până ieri nu știam dacă o să avem vacanță, de aceea, încă nu sunt pregătit. O să mă strădui să fiu acasă, dar vreau să plimbu pe nepoți undeva", a spus democratul Dumitru Diacov.

"Încă nu am decis, mâine o să ne gândim cu familia unde mergem, dar simt nevoia să mă odihnesc cel puțin șapte, zece zile. La mare. Și Grecia și Turcia e bine", a mărturisit Iurie Leancă.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că va pleca în Cehia, la socri.

"Pe moment o reculegere în sânul familiei şi ulterior deja vom decide unde mergem. De obicei câteva zile la părinţii soţiei în Cehia. Şi aici. Mai sunt încă foarte multe de organizat la capacităţile instituţionale a Parlamentului. Cu siguranţă va fi un concediu sau o vacanţă pe drumuri, în birou, acasă", a spus democratul Andrian Candu.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea parlamentară de primăvară vară nu poate depăşi sfârsitul lunii iulie.

Deputaţii se vor întoarce la muncă în septembrie, când începe sesiunea de toamnă-iarnă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?