Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Manifestație la Bagdad contra întreruperilor în furnizarea de electricitate

1 aug. 2015,, 04:00   Externe
7191 10

Foto: agerpres.ro

Sute de irakieni au manifestat vineri seară la Bagdad pentru a-și exprima nemulțumirea față de numeroasele întreruperi în furnizarea de electricitate, situație de care, în opinia lor, se face vinovat guvernul, considerat corupt, transmite AFP. 'Hoții, hoții, hoții', a scandat mulțimea în cursul unui în centrul capitalei irakiene.

În repetate rânduri, executivul a promis că problemele recurente în alimentarea cu energie electrică vor fi rezolvate, dar criza continuă și curentul funcționează în cea mai mare parte a țării doar câteva ore pe zi, făcând condițiile de viață extrem de dificile în arșița verii. Pe de altă parte, joi și duminică au fost declarate zile libere pentru că mercurul termometrelor a depășit 50 de grade Celsius.

'Manifestăm contra unui guvern care a decepționat poporul', a declarat Nahida Ahmad, o angajată din cadrul Ministerului Culturii. 'Nu avem servicii (publice), nu le este rușine? Sunt niște ratați, hoți, niște corupți", a continuat ea. Ca și ea, numeroși manifestanți erau funcționari proveniți în principal din clasa mijlocie.

'De aproape 13 ani (de la răsturnarea de la putere a lui Saddam Hussein în 2003), nu avem apă, curent electric, servicii publice și salarii corespunzătoare', și-a exprimat revolta Dawood Akram, un inginer din cadrul ministerului responsabil cu gestionarea resurselor de apă. 'Oamenii nu mai pot răbda', a mai afirmat el.

Miercuri, premierul Haider al-Abadi a ordonat autorităților să facă economii de electricitate prin întreruperi programate în furnizare. În ultima vreme, adunări de protest față de întreruperile în alimentarea cu energie electrică au avut loc în mai multe zone ale țării. Infrastructura electrică a Irakului a fost serios avariată în cursul invaziei americane din 2003 și ulterior frecvent vizată de grupurile de insurgenți, în special ale jihadiștilor din gruparea Statul Islamic care, din 2014, dețin controlul asupra unor vaste regiuni ale Irakului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?