Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Nave Mistral: Hollande afirmă că 'deocamdată nu există un acord' cu Moscova

1 aug. 2015,, 02:00   Externe
4173 3

Foto: agerpres.ro

Președintele francez François Hollande a dat asigurări vineri că 'deocamdată nu există un acord' între Franța și Rusia în dosarul navelor Mistral, a căror livrare a fost amânată de Paris sine die din cauza conflictului ucrainean. 'Sunt angajate discuții. Voi lua o decizie în săptămânile următoare', a afirmat președintele Hollande, citat de AFP.

Presa rusă a relatat joi seara că Moscova și Parisul au ajuns la un acord în dosarul Mistral și că Rusia urmează să primească despăgubiri în valoare de aproape 1,2 miliarde de euro.

De amintit că Franța și Rusia au semnat în iunie 2011 un contract prin care armata rusă a comandat două nave portelicopter Mistral în valoare de 1,2 miliarde de euro. Dar această înțelegere a căpătat o turnură politică odată cu criza din Ucraina, iar Franța a decis în noiembrie anul trecut suspendarea vânzării celor două nave.

Ulterior, Parisul i-ar fi propus Moscovei să rezilieze oficial contractul și să ramburseze cele 785 de milioane de euro încasate, dar partea rusă nu a fost de acord. În acest context, Franța încearcă să găsească o cale de ajunge la o soluție cu Rusia în acest dosar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?