X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Gagauz: Reținerile salariale la Calea Ferată sînt ca un butoi de pulbere (VIDEO)

31 iul. 2015,, 15:00   Societate
3748 2
Гагауз: Задержка зарплаты на железной дороге – пороховая бочка
Foto: noi.md
„Nu există greve organizate la „Calea Ferată din Moldova”. Există unele acțiuni care, după părerea mea, sînt mai curînd provocate din interior decît din exterior”, a declarat pentru NOI.md vicedirectorul general al CFM Miron Gagauz.

„În primul rînd, feroviarii își dau bine seama că există legi care reglementează modalitatea de soluționare a litigiilor în astfel de cazuri, explică conducătorul. În al doilea rînd, încercările unora de a cîștiga capital politic și de a obține astfel ceva nu vor duce la nimic. În discuțiile cu oameni eu deseori le spun: voi doriți să intrați în grevă, dar noi nu vom putea expedia trenul nr.48 (spre Moscova). Din această cauză nu vor putea pleca 800 de persoane care vor restitui biletele în casă, iar noi le vom întoarce banii. În acest caz, de unde vom lua banii, dacă vom staționa?”.

Miron Gagauz consideră că feroviarii în niciun caz nu trebuie să se lase provocați. „Trebuie să ne mișcăm chiar și în cele mai complicate situații, deoarece doar de la mișcare (în sens direct) noi primim resurse. Cred că aceste încercări de a destabiliza situația au avut un caracter politic. După ce s-a format Guvernul, probabil, aceste lucruri vor ajunge pe plan secundar. Dar dacă economia nu va începe să funcționeze, iar noi sîntem ostaticii recesiunii, atunci, bineînțeles, nemulțumirea oamenilor va crește, deoarece nimeni nu poate trăi fără bani”, a conchis interlocutorul.

„Acesta este un fel de butoi de pulbere. Dacă în viitorul apropiat vor începe unele procese politice – fie alegerile anticipate, fie altceva, sînt convins că anumite forțe politice vor profita de acest lucru. Și va fi trist dacă feroviarii vor deveni un instrument de presiune asupra unor procese electorale”, a spus vicedirectorul.

Potrivit lui, oamenii pur și simplu primesc salariile cu întîrziere, deoarece nu se respectă graficul, dar ei primesc banii lunar. O întîrziere mai mare este foarte periculoasă, deoarece apar probleme cu achitarea impozitelor în buget și se blochează conturile etc.

„Noi înțelegem acest lucru și vom face totul posibilul ca să nu-l admitem. Principalul scop este să avansăm în orice condiții, să achităm salariul lunar. Și eu am primit salariul doar pentru luna aprilie. Imediat ce vor crește volumele, după ce vom reuși să ne adaptăm la această situație, noi, desigur, vom reduce decalajul în timp. La sfîrșitul anilor 1990 noi am avut întîrzieri de patru luni la plata salariilor”, susține Miron Gagauz.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?