Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Antrenorul de box care dă lumii sportivi de excepţie

30 iul. 2015,, 10:00   Sport
3676 0
Отец молдавского бокса: история тренера Петра Кадука
Foto: sports.md
Nu a ţinut cont de sărăcie şi a crezut că şi în Moldova se poate face sport de performanţă. S-au apucat de antrenat tinerii şi i-a dus pe podiumurile europene. Este vorba despre cunoscutul antrenor din Grimăncăuţi Petru Caduc, pentru care boxul este mai mult decît un sport.

Petru Caduc a reușit acum zece ani să înființeze o școală de box în satul natal. În acest timp, el a fost antrenorul a cel puțin 500 de elevi. Peste o sută dintre discipolii săi s-au învrednicit de titlul de campion al Moldovei, iar alții s-au afirmat pe ringurile europene. Antrenorul nu se lasă învins de greutăți și spune că are planuri mari de viitor.

„Noi avem un proiect bun: în incinta acestei școli să se formeze condiții de trai, condiții de desfășurare a lecțiilor, o sală polivalentă, în care să putem inclusiv selecta copii talentați din Moldova”, a declarat Petru Caduc.

Deocamdată, în incinta școlii se pot caza doar sportivii care se pregătesc de campionate.

„Sportivii noștri nu trăiesc în luxuri, dar au strictul necesar. Aici e sala de forță, pentru toate categoriile de mușchi, unde vine chiar și tineretul din sat. Cînd au timp liber, joacă șah, privesc televizorul. Aici e o mică cantină”, a spus directoarea şcolii de box, Svetlana Caduc.

Veaceslav Gojan este unul dintre discipolii lui Petru Caduc. Boxerul a obținut titlul de campion european în 2011 și a fost medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing.

„Secretul succesului meu este Piotr Vasilievici, antrenorul meu, tatăl meu, pentru că m-a crescut de la zece anișori. Antrenorul m-a educat cu munca, cu sufletul, cu prietenia pe care mi-a oferit-o”, a spus Veaceslav Gojan.

În ultimii trei ani, antrenorul a deschis filiale ale școlii de box în alte opt localități din raionul Briceni.

În instituțiile sportive înființate de Petru Caduc se antrenează 150 de elevi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?