Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tsipras: Fără o majoritate parlamentară, vom avea alegeri

29 iul. 2015,, 17:20   Externe
2341 0

Foto: agerpres.ro

Guvernul grec ar putea fi obligat să organizeze alegeri legislative anticipate dacă nu va recîștiga majoritatea parlamentară pierdută la ultimele două voturi din legislativ asupra reformelor cerute de creditorii internaționali, a indicat miercuri premierul Alexis Tsipras, potrivit AFP și DPA.

'Aș fi ultima persoană care să aibă un motiv să dorească alegeri dacă am avea o majoritate parlamentară garantată (...) Dacă nu avem o majoritate parlamentară, vom fi obligați să organizăm alegeri', a declarat Tsipras, într-un interviu la postul de radio Sto Kokkino.

Declarația sa survine în contextul diviziunilor persistente în cadrul partidului său Syriza, al cărui comitet central urmează să se întrunească joi, în tentativa de a aplana divergențele legate de acceptarea sau nu a unui al treilea plan de asistență din partea creditorilor internaționali.

Reunit marți într-o a doua ședință din această săptămînă, secretariatul politic al Syriza a decis să convoace comitetul central, după ce cîțiva membri ai platformei de stînga a partidului au cerut guvernului să nu continue negocierile cu creditorii.

Vorbind luni în prima ședință, Alexis Tsipras a insistat că guvernul nu are nicio altă opțiune viabilă decît să accepte un nou program de asistență. El a propus organizarea unui congres extraordinar al Syriza la începutul lunii septembrie, în care membrii de partid să dezbată această problemă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?