Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Temperaturi de 50 de grade in Irak

29 iul. 2015,, 17:50   Externe
2930 0

Foto: emaramures.ro

Autoritatile irakiene au decis sa acorde o zi libera luni locuitorilor Bagdadului si celor dintr-o mare parte din sudul tarii din cauza temperaturilor ridicate de aproape plus 50 de grade Celsius, a indicat o sursa guvernamentala citata de AFP. 'Guvernul a decis sa declare astazi zi libera din cauza temperaturilor crescute, astfel, va fi zi libera in provinciile din centrul si sudul Irakului', a indicat sursa mentionata.

Valul de caldura, care dureaza de aproape o saptamana, urmeaza sa se prelungeasca pana miercuri, a indicat directorul oficiului irakian de meteorologie, Ali Karim.

'Credem ca temperatura va fi astazi in jur de 50 de grade Celsius, varful va fi atins insa maine si poimane, iar de joi va incepe sa scada', a adaugat el.

'Este important pentru noi ca s-a atins 50 de grade, dar nu stim cat timp va dura. Cresteri de temperaturi se produc nu doar in Irak, insa acestea sînt mai frecvente si mai ridicate dupa 1998', a mai precizat directorul oficiului irakian de meteorologie.

Irakul a cunoscut mai multe episoade caniculare in ultimii ani, inclusiv un val de caldura de 47-48 de grade Celsius timp de o luna in 1998, a subliniat el, amintind ca, anul trecut, temperatura a atins 50,6 grade Celsius in Irak.

Acest nou val de caldura coincide cu inceperea oficiala luni a Ramadanului, luna sfanta pentru musulmani in care acestia sînt chemati sa se abtina de la bautura, mancare, fumat si acte sexuale de la rasaritul pana la apusul soarelui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?