Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Scandal la prima ședință a CMC: Dorin Chirtoacă și socialiștii s-au luat la harță (VIDEO)

28 iul. 2015,, 13:30   Capitala
5887 5

Scandal la prima ședință a CMC: Dorin Chirtoacă și socialiștii s-au luat la harță
Foto: noi.md

Ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău a început cu scandal, după ce primarul general și consilierii socialiști s-au lansat în atacuri reciproce. Motiv de dispută a servit propunerea înaintată de socialiști privind constituirea comisiilor consultative de specialitate. În timp ce consilierii PSRM au insistat ca aceste comisii să fie formate astăzi, Dorin Chirtoacă a declarat că propunerea este neregulamentară, notează NOI.md.

„Ar fi bine să constituim un grup de lucru format din 12 persoane care să aibă cîteva sarcini, să stabilească numărul comisiilor consultative de specialitate, domeniile de activitate și denumirea lor, componența numerică”, a declarat consilierul PSRM Ion Ceban.

Propunerea a fost criticată de primarul general, Dorin Chirtoacă, care i-a acuzat pe socialiști de faptul că „bruiază” activitatea Consiliului.

„Cineva încearcă să speculeze o situație de moment după ce o lună de zile ne-a tîrît prin instanțe și nu au recunoscut rezultatul alegerilor. Nu văd de ce acum, noi, cei care ne propunem să formăm o coaliție, trebuie să jucăm după muzica pusă de Partidul Socialiștilor. Corect ar fi să formăm majoritatea în CMC, iar apoi, în baza majorității formate, să organizăm activitatea Consiliului și a comisiilor”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Președintele ședinței de astăzi, consilierul PPEM Oazu Nantoi i-a îndemnat pe consilieri să dea dovadă de responsabilitate. „Domnule primar, am ieșit deja din campania electorală. Vă îndemn pe toți la un comportament responsabil. Deocamdată nu s-a votat nicio decizie constructivă, e vorba de multă spumă verbală și acuzații”, a spus Nantoi.

În cele din urmă, propunerea PSRM a fost respinsă. Următoarea ședință a CMC va avea loc pe 3 septembrie curent.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?