Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Mocanu: Filat va ceda postul de prim-ministru

27 iul. 2015,, 08:45   Politică
8319 7
Мокану: Филат уступит пост премьер-министра
Foto: vedomosti.md
Cel mai probabil, Maia Sandu nu va fi candidatul la postul de prim-ministru al țării. Această opinie a fost exprimată de liderul Mișcării Populare „Antimafie”, Sergiu Mocanu, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune RTR Moldova, relatează NOI.md.

El a reamintit că după semnarea Acordului de constituire a Alianței, liderul PLDM Vlad Filat, trebuia să meargă împreună cu candidatul la funcția de premier din partea acestui partid la președintele țării, care, la rîndul său, trebuia să semneze un decret și să o declare pe Maia Sandu drept candidat. Însă acest lucru nu s-a întîmplat. Societatea a aflat cine este candidatul lor la postul de premier nici nu de la PLDM, acest fapt l-a comunicat liderul PD, Marian Lupu.

„În pofida acordului semnat între aceste două partide, continuă să existe contradicții. Astăzi merge al treilea război intermafiot și cred că Filat din nou l-a pierdut”, a declarat Sergiu Mocanu.

El a relatat ce, în opinia lui, s-a întîmplat în seara zilei de joi, 23 iulie, și ce a zădărnicit toate planurile. „Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, l-a telefonat pe Vladimir Filat și i-a reproșat faptul că liderul PLDM a vrut să-l provoace prin promovarea Maiei Sandu”. El a mai presupus că, dacă Filat nu va ceda, i se va prezenta o nouă acuzație.

Mocanu a mai spus că există o versiune potrivit căreia Filat va ceda Partidului Democrat postul de șef al guvernului, iar în schimb va obține funcția de spicher și o va ocupa. În acest caz Andrian Candu va deveni candidatul la postul de premier.

„Iar Ghimpu nu se va opune”, consideră liderul Mișcării „Antimafie”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?